11 Timmar Kvar...

...and counting.



Nu e det så nära att jag känner mig som en liten tjej innan julafton som väntar på ett jätte paket=)

Otroligt förväntansfull inför morgondagen men oxå väldigt nervös!

Håll tummarna för mig!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hallon & jordgubbspaj...

Igår hade vi lite tösmys ute hos Alex. Ett gäng på fem tjejer, två söta små killar & en kelen liten hund, Ines. Det grillades, snackades, bakades & det åts en himla massa, nam nam=)

Tjejerna villa gärna ha receptet på min hemmalagade knäckliga hallon/jordgubbspaj & klart att de ska få de...



Janes Knäckiga Paj 4port
125g smält smör
1,5 dl socker
1,5dl mjöl (jag använde rågsikt)
0,5dl havregryn
3/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3-4msk sirap

Rör ihopa alla torra ingredienser, tillsätt sirap, smör & rör.
Välj bär/äpple/päron & mängd efter tycke.
Grädda i 175 grader & njut sedan med vaniljsås/glass, nam nam!



Tack för igår tjejer...snart igen, snart!

Njut av er söndag=)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara Fem Kakor Till...

Om jag bara kunde ha fått lite, lite karaktär när jag blev till så hade livet varit mycket enklare...o ja kanske inte lika gott.

Om jag bara hade stoppat med att ta EN kaka hade de kunnat bli bra. Men som idag, bullefrulle först o sen råkar två kollegor ha med sig kakor...en vit kladdkaka & en socker/äppelkaka. Jag e så svag för Karins socker/äppelkaka och den slinker ner så himla lätt & den e ju bara så god. Så en kladdkaka o en äppelkaka...o en till...o en till...o en till...bäst att ta en liten liten bit till. AMEN vá blir dé??? Hade varit så himla bra om jag hade nöjt mig med att ta en liten bit & sedan tackat nej. Men nu vill munnen bara säga ja tack, skärpning Jane!

Så nu på kvällskvisten drog jag ner till Breeze & körde ett intervall pass på löpbandet, 5km, bättre än inget.

Men vad gör jag efter passet, jo in om på Willys & köper bär till en paj (dock till imorgon), 2 choklad (200g till testpilot uppgiften), marabou cookies & riskakor. Riskakor e nere men än har jag varit duktig o inte öppnat det andra...jag kan, jag vill, gaaaahhh...nej!


Bilden från Marabous hemsida...

Imorgon hoppar jag in o kör BodyPump klockan 10.00. De e banne mig tyngre med styrka på morgonen i alla fall för min kropp. Himla skoj att jag hinner köra mitt sista Pump pass innan mitt sommaruppehåll, då jag var sjuk i tisdag på mitt egna pass. Pump imorgon bitti...Be there or be squere!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte Ens En Vecka...

Gaaaaaaahhhh, ska bli gööööörrrr bra=) Längtar!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjuk!

Har inte varit så värst mycket uppdatering på sistone pga sjukdom, tidsbrist, glädje & en himla massa händelser. Så fort tiden finns kommer det mera o oftare, lovar!

Men nu se film, sprikmatta & snart nanna kudde dax. Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Suprise!!!

Ja & det kan man sannerligen säga att Mala var när vi överraska henne hos frissan lördag förmiddag. Vi skulle ta med henne på en FRUhippa med lite trevligheter underdagen & hade kämpat med att få allt & klaffa. Vi tänkte självklart att hon också skulle bli lika glada som vi att få spendera dagen med 5kamp, picknick, massage, middag, drinkar & utgång...MEN nej!

När vi traska in där så var de första 10sec ett leende men sen kom en stor tyngd över Mala & hon var INTE glad. Tystnaden kunde vi klyva med ett hårstrå & alla kände som så där jätte obekväma...i te alls den reaktionen vi önskade. Många, nej alla var nog berädda på att alla våra utlagda pengar skulle flyga iväg utan att vi skulle få ett jota för de.

Vi försökte med att berätta att det inte var något styggt vi skulle göra utan att det vara var att vi skulle umgås o hitta på lite skoj ihopa. Det slutade med att vi avslöja ALLT som skulle hända & när hon suckade fram ett ledset OK och sa att hon bara skulle hem o lämna biken...då var jag säker på att hon kommer rymma hem & låsa dörren o inte öppna för oss.

Men hon öppnade och sakta men säkert började hon andas & vi fick till o med ett o annat nervöst leende=)


Dagens järngäng!
Övre raden fv: Malin, Andrea, Kriss, Alex & Shunta.
Nedre raden fv: Jane, MALA (vårt kiddnappningsoffer) & Lina.

In i bilarna & off till Malmö för en grymt rolig femkamp.
1. Laserdome (snabbhet, listighet, klurighet o pricksäkerhet krävs här när svensexan mötte fruhippan. Nämner inga namn men en viss person kom 2:a av allihopa...)
2. Sumo (iklädda sumodräkter skulle vi få motståndaren utanför mattan eller ner i golvet)
3. Tjurridning (mekanisktjur o för vare 30sec som gick ökade takten, rejält)
4. Bigfoot (4 o 4 på en stor bigfootskida skulle vi ta oss så snabbt vi kunde i mål)
5. Mission possible (ta dig fram o tillbaka snabbast utan att nudda laserstrålarna)


Jag i mitt rätta element...behöver jag berätta att kostymen var het;)


Big Foot...innan start..."Tyngden på dalskidan, älskling"

Lag Mala, Jenta & Andrea kom 1:a & de andra kom alltså sist;). Sen delades ut medaljer för bäst samlade poäng under alla grenarna. 3:a kom Kriss, 2:a kom Alex & 1:a kom JAG=) Mala fick ett tröstpris så hon fick oxå medalj:)


Alla medaljtagare!

Sedan gick bilarna mot Ystad igen där vi myste i parken med picknick. Kex, ost & kakmys, vädergudarna var minsann med oss.


Tydligen hade bara jag o Lina fått meddelandet ang teamklädsel...;)


Kvällen utspelade sig hos Mala med mat o dryck, melodifestival o dobido tävling. Mala in action försöker beskriva Celine Dion...my heart will gooooooo ooooooonnnnnn...


Paula o Alexanbdra byter snabbt plats för att kunna samla många poäng, Go Spice Girls!!!

Kvällen avslutades på Lite Mer=)


En lyckad dag trots allt men många av oss, ja alla, var så enormt trötta efter dagens aktiviteter & många försvann alldeles för tidigt...men partypingla som man är stanna man lita längre;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sleepless In Ystad...Fredagen Den 13!

Jaha då...somna rätt lätt vid 24 tiden men blev väkt av lite orolig information, vid halv två, gaaaa! Tråkigt när allt går så himla bra & sen ska det bli en stor knut på tråden. Låg vaken efter det & försökte hitta mig ut ur laburinten men är tyvärr fortfarande fast i den. Så nu hoppas jag att denna tröttmössa springer på en grym lösning under dagen & att allt blir så himla bra...igen=) Optimist JAVISST, så jag e säkert på att de som händer hänt av någon himla bra anledning & att detta är vägen till det bättre!



Nej, detta är inte BARA för att det är fredagen den 13. Skulle något hänt onsdagen den 21, så e det inte BARA för att det är den dagen...bara att man faktiskt minns allt smått som råkar inträffa denna dag.



Nu off med hunger i magen mot jobb & till en fin fin fredag=)

Kanske ska ta & köpa en lott...ALLA kan ju inte ha otur denna dag!

Ha det bra vänner!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hungrig!

Bröt min fasta kl 11.30 & avslutade min sista "måltid" (ett glas yoggi) vid 18 tiden. Lite kortare ätperiod än vanligt & nu e jag hungrig. Nu inväntar jag bullefrullen imorgon med en enorm längtan & hunger.



Veckorna rusar & det gillas! Snart, snart, snart... =)

Imorgon kväll efter en liten bit mat med jobbet så e det testpilot Jane som tittar fram. Det ska ses på en ny film "Life as we know it" samt ätas fazer choklad=) Himla nice!

Gillar att vara testpilot & få en massa gratis saker att testa! Denna vecka choklad & film i brevlådan...undra vad som mer komma skall. Kommer ge er en liten utvärdering av filmes samt av cholkaden när jag är klar.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Driftproblem...

Har tyvärr inte kunnat blogga de senaste dagarna pga driftproblem...himla jobbigt när man har så mycket glädje man vill uttrycka=)

Lägenheten är nu MIN!!! =) Ytterligare en sak till som jag bara längtar enormt till, flyttar den 15juni, så rätt snart alltså! LÄNGTAR!!!

På fredag ska vi ut o äta en bit med några från jobb och på lördag e det utgång=) Tjejfest á Slagerfest. Tösadrinkar, skratt & roligheter med avslut på kvällen på "Lite Mer". Love it o längtar sååååå!

Just nu e det väldigt nära till en annan stor händelse i mitt liv o det e nedräkning med stort N...bara 2veckor kvar. Längtar!!!!!!!!!!

Massa roligt o skojigt att längta till o det händer så mycket bra just nu och en tid framöver=) Känns som om jag vunnit storvinsten i ett lotteri & jag villl bara göra enorma glädjetjut=)!

Hoppas ni alla har det bra & mår bra.

Kramar

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Håller Andan...

Idag ringde mäklaren & sa att han pratat med säljaren & att han ville ha utgångspriset...Vill du ge det? Nja, nej, jo, eeee....hmm tyckte att han var löjlig då det bara handla om 10 000kr, men å andra sidan så var ju jag lika löjlig att jag inte kunde gå upp. Så vi möttes på halva vägen OM det blev en snabb affär. Mäklaren sa att han skulle höra o återkomma...

Så ringer han o säger exakt det jag ville höra & att vi kan skriva kontrakt redan imorgon, tjiiihooooo!!! Vågar inte riktigt andas ut än då det faktiskt kan ändras än...men efter 15.00 imorgon så hoppas, hoppas, hoppas jag att jag faktiskt är lägenhetsägare=)

Börjar tänka att jag har lite föööör mycket tur o flyt o mår lite för bra...så hoppade in i affären o köpte en lott o satte lyckan på ett riktigt prov. Har dock inte hunnit skrapa den då jag varit en vända hos världens bästa frissa, Soffan. Är super nöjd som alltid, tack!!! Tog med min kära mamsing & hon fick med sitt hår färgat, super lycklig även hon som aldrig brukar gå till frissan. Hon är själv frisör o kan själv;)

Nu åter lite kvällsarbete & imorgon...bullefrulleeeeeee=)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Går I Väntans Tider...

Nu ligger mitt bud överst & min motpart har lagt sig. Nu ska bara mäklaren kontakta o prata med säljaren o sedan kontakta mig med information.

Undertiden hoppas jag in i det sista att ingen annan nu får nys om lägenheten o börjar bjuda...utan att det blir en snabb affär o att jag kan flytta in i MIN lägenhet snarast=) Vill nu, nu, NUUUUU!!!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Krig!

Är just nu uppe i ett budgivningskrig på MIN lägenhet...aaaa tosig o alldeles uppe i varv e jag! Kan inte bara den andra killen ge sig!? Ska väl inte vara så svårt...bara sluta skicka;)

Vill ju inte att det springer iväg alldeles för mycket...man vill ju mer än att bara bo!

Håll tummarna!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Överbjuden...

Jaha ja! Just när jag började möblera lägenheten i min skalle så piper det till i mobilen & någon har bjudit över mig på MIN lägenhet, men va?!

Men jag var snabb med att kasta ut dem från lägenheten & ship shop så satt jag i mitt nya vardagsrum igen;) Håll tummarna att de inte vill leka denna lek något mer...visst jag e envis men inte sååå rik :s

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bagaren...

Ikväll har jag bakat bröd samtidigt som jag har jobbat med att skriva IUP samtal. Gillar att baka! Mest kakor o gott men bröd e himla tacksamt. Då vet man att innehållet inte är kemiskt samt att där inte är inslängt en massa socker. Jätte lätt att svänga ihop med o det behöver inte jäsa...dock 2h i ugnen men då kan man ju passa på att jobba lite.

Bröd är super gott o speciellt nybakat=) Tyvärr får jag inte smaka det idag då fastan kickat in, så får jag snällt nöja mig med att lukta & längta tills imorgon eftermiddag.



Bröder står nu på svalning på balkongen så att jag hinner skära upp dem o frysa in i skivor innan sängen kallar.

Imorgon är det upp innan tuppen o iväg till jobb... Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Examination...

Då var äntligen det långa arbet med PIM klart & jag e färdigexaminerad. Har gjort det sista testet idag & fick mitt vackra diplom, som jag självklart ska rama in;)

PIM står för praktisk IT- och mediekompetens & detta har vi Förskollärare blivit tvingade att göra. En himla bra kunskap om man inte redan kan lite om datorer. För oss som kan en del var det endast ett nytt program man lärde sig att använda & jag kommer absolut att använde detta igen.

Slutuppgiften var inte så speciellt svår men det skulle göras & det skulle kommas på vad den skulle handla om. Det tog lite tid att få in alla moment som skulle vara med samt fota/hitta alla blider jag skulle använda, komma på vad som skulle sägas...e inte så himla nöjd med slutresultatet & speciellt inte ens berättarröst, haha. Men läraren var supernöjd med mitt arbete & de e ju skönt.

Vill ni se den???

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Testpilot!

Jo då så att, då var man minsann testpilot åt Smartson & ska utvärdera Fazer=)



I denna viktiga uppgift så får jag två stycken 200g chokladkakor från Fazer att smaka på. Ni som känner mig kan väl ana att jag e rätt nöjd över att jag blev vald till detta;) Efter detta så ska jag berätta vad jag tyckte om chokladen samt mina uplevelser om Fazer genom att blogga detta på deras sida.



Tar min an denna uppgift med största allvar & ska göra mitt bästa för att hjälpa Fazer bli bättre!

Mitt namn var Jane...Testpilot Jane=)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sköna Maj...

Tiden rusar iväg o våren är kommen=) Gillas starkt!

Denna månad bjuder även på en massa roligt att längta till...nya möten i två olika prespektiv, nya tider, ledighet, härliga fester, nykomlingar, närmare semestern, ja en himla bra månad helt enkelt!

När jag sprang runt o letade efter mina nycklar idag så tänkte jag tanken att man skulle banne mig ha något som kunde ljuda på nyckelknippan...o på så sätt hitta den lättare. När jag sedan för en stund sen traskade runt på basaren vad hittar jag om inte där, en nyckelfinnare=) Glad blev jag o kasta ner den i korgen. När jag sedan kommer ut i bilen så måste jag ju bara testa min nya favorit direkt...jag visslar o den börjar vissla tillbaka...MEN den slutar inte igen. Så jag trycker på knappen som är på den i hopp att den ska sluta, men inte. Efter ett tga slutar den o då var jag ju tvungen att vissla igen för att kolla om den funka o det gjorde den MEN slutar inte igen. Väl hemma drämmer jag den i trappen o den har varit tyst sen dess;)



Min plan idag har svängt lita fel...hittat på en massa men inte den viktigaste saken jag skulle göra, IUP...så kanske hinner skriva någon sent ikväll eller imorgon kväll, måste!

Nu skart iväg till Shunta o Seth för kubb, mat o en massa snack=)

Njut av er söndag!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()